L-V: 8:30-17:30 / S: 8:30-13:30   vanzari@echilibrum.ro   Brăila: 0239-611.830 - Galați: 0236-321.322
  Blog Promoții Oferte Speciale

Cum alegem corect anvelopa de iarnă

Cum alegem corect anvelopa de iarnă

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de iarnă

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de iarnă

Condusul pe timp de iarnă poate fi dificil și, deși alegerea anvelopelor de iarnă potrivite și echiparea autovehicului cu anvelope noi poate fi anevoioasă și costisitoare, este necesar să intelegem necesitatea acestora.

 

Anvelopele de iarnă sporesc tracțiunea autoturismului și vă ajută să vă mențineți în siguranță pe șosea în timpul lunilor reci, cu zăpadă, gheață și polei.

 

Acum, că ne îndreptăm cu pași rapizi spre iarnă, toți conducătorii auto sunt nevoiți să se reacomodeze condițiilor de trafic impuse de vremea rece, cu ninsori abundente și îngheț. O modalitate de a vă proteja în timpul conducerii autovehicului și de a fi în siguranță, atât dumneavoastră, cât și a celorlalți pasageri și participanți la trafic, este dotarea autovehiculului cu anvelopele de iarnă potrivite.

 

În România, potrivit legislației care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, adică Ordonanța 5/2011, utilizarea lor nu este totuși determinată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului.

 

Astfel, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie o contravenție. Şoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare şi să plătească o amendă de până la 2.500 de lei.

 

Însă, dincolo de faptul că legislația impune folosirea anvelopelor de iarnă în condițiile menționate și îi taxează scump pe cei care nu respectă codul rutier, cu certitudine, toți conducătorii auto țin la siguranța lor, ai celor dragi lor și a celorlalti participanți la trafic.  

 

Dacă încă vă mai întrebați dacă aveți cu adevărat nevoie de anvelope de iarnă, răspunsul este, invariabil, da. Și chiar dacă vă gândiți că aveți sistem de control al tracțiunii performant, sau sistem de frânare anti-blocare de ultimă generație, răspunsul este, în continuare, da. Ambele sunt dotări foarte importante, care asigură siguranța pe drum, iar mașinile care au ABS, coroborat cu un control electronic al stabilității, sunt, desigur, mai sigure, însă nu suficiente.

 

Ce să alegeți din multitudinea anvelopelor de iarnă prezente pe piață?

 

Ce fac, de fapt, anvelopele de iarnă? 

 

Una dintre diferențele de bază dintre anvelopele All-Season (mixte) și anvelopele de iarnă este dată de aderența pe carosabil. Astfel, anvelopele de iarnă au un cauciuc special al benzii de rulare, care rămâne flexibil la temperaturi joase, ceea ce vă ajută sa aveti un control mai bun al vehiculului. 

 

Totodată, structura anvelopelor de iarnă ajută la îndepărtarea zăpazii de pe cauciuc, lucru care vă asigură o aderență mult mai bună la drum. Compozitia anvelopelor de iarnă le permite să își mențină flexibilitatea și la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind astfel aderență mai mare în sezonul rece, pe orice tip de carosabil. 

 

Însă, folosirea anvelopelor de iarnă pe vreme caldă este contraindicată, deoarece temperaturile foarte ridicate le fac sa devină moi și să se uzeze rapid, modificând comportamentul rutier al autovehiculului.

 

Anvelopele de iarnă sunt indicate doar pentru zăpadă și gheață?

 

Nu. De fapt, cercetările actuale sugerează că anvelopele de iarnă sunt mai bune decât anvelopele de vară, în orice moment când temperatura scade sub 7 ° C. Acest lucru înseamnă că o mașină echipată cu anvelope de iarnă ar trebui să se oprească mai repede și să fie mai puțin predispusă la derapaj în orice condiții meteorologice, în cazul în care temperatura scade sub această valoare.

 

În final, anvelopele de iarnă sunt cu adevărat necesare?

 

Da. Nu numai că anvelopele de iarnă reduc distanțele de oprire în zăpadă și pe gheață, dar, de asemenea, dar și pe vreme ploioasă, când se înregistrează temperaturi sub 7 ° C. Mai mult decât atât, ele ajută la viraje performante, permițându-vă să abordati curbele în condiții de siguranţă şi cu eficienţă mult mai mare, fără a pierde controlul autovehicului.

Plăți online securizate
Plăți online securizate

Dispunem de o platformă cu un grad ridicat de securitate

Suport clienți dedicat
Suport clienți dedicat

Echipa de suport și consiliere este mereu alături de tine

Livrare rapidă
Livrare rapidă

Comanda ta este prelucrată mereu, în cel mai scurt timp

Garanția calității
Garanția calității

Pentru noi, calitatea anvelopelor, dar și a serviciilor este mereu pe primul loc